ICAN-nytt

Den 1 september kommer Beatrice Fihn kommer att efterträdas som Executive Director för ICAN av Melissa Parke den 1 september. Melissa är 56 år gammal och kommer från Australien där hon var riksdagsledamot för Australian Labor Party 2007 – 2016. Hon har också varit minister för internationell utveckling sedan 2013 och varit anställd som advokat för FN. Dessutom har Melissa arbetat för FN i Kosovo, Libanon, Gaza och New York (1999 – 2007).  

Nyheter från Glokala Sjuhärad

• 13 september (onsdag) kl. 18.00
”Gränsland”- en utställning om världsreligioner
Konstnären Lena Forsberg berättar om sin Gränslösa resa där hon vill visa på den judiska, kristna och muslimska trons gemensamma rötter i en konstpedagogisk utställning. Utställningen har på olika platser fungerat som ett unikt redskap för att befrämja en religionsdialog. Den finns numera i Gyllenfors kapell i Gislaved.
Plats: Träffpunkt Simonsland, Borås
Arrangörer: Glokala Sjuhärad, Studiefrämjandet, Simonsland m fl.
Välkomna!
• Så här hittar du till Träffpunkt Simonsland: Kör Allégatan förbi Högskolan, sväng vänster in på Järnvägsgatan och fortsätt på Skaraborgsvägen. Därefter vänster in på Viskastrandsgatan och över Viskan. Simonsland ligger längre fram på vänster sida.
Om man fortsätter Viskastrandsgatan en liten bit till kommer man till Viskastrandsgymnasiet, där man kan parkera. Avgift: 6 kr/tim kl. 09 – 18.


• 16 september (lördag) kl. 17.00
”Fred för jorden”- konsert i Holsljunga kyrka

Kören Vilda Röster medverkar. Dessutom inslag av allsång.
Övriga medverkande: Peter Wendefors (pastor), Hans Leander (präst), Ingela Sävås, Marita Pahlén.
Arrangörer: Björnhyltans Trädgård, Kinds Pastorat (Svenska kyrkan).
Välkomna!

• 11 oktober (onsdag) kl. 18.00
”AI och militärt beslutsfattande”

Föredrag av Gregor Noll, professor i internationell rätt vid juridiska institu-tionen, Göteborgs universitet. En av tyngdpunkterna i Nolls forskning är folk-rättens förmåga att begränsa nya vapensystem, t ex system som baseras på AI.
Plats: Träffpunkt Simonsland, Borås
Arrangörer: Glokala Sjuhärad, Borås FN-förening, Frivilligförsvaret, Studiefrämjandet, Simonsland m fl
Välkomna!

• 15 november (onsdag) kl. 18.00
Ukrainakväll

med eldsjälen och kommunpolitikern Peter Branshöj, Kinna.
Mer information längre fram.
Plats: Lyckeskolans café, Kinna.
Arrangörer: Glokala Sjuhärad, Studiefrämjandet m fl
Välkomna!

• Viktigt: Bli medlem!
Föreningen Glokala Sjuhärad behöver fler medlemmar. Stöd vår verksamhet genom att bli betalande medlem. Medlemsavgiften är 100 kr per år och sätts in på bankgiro 5381–7755 eller Swish 1 234 668 513. Uppge namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Om du har frågor om medlemskapet, kontakta vår kassör Claes Bergqvist, 0706-28 42 99, claesbergqvist@telia.com. Skicka ett mejl till denna adress och tala om att du betalat.