Påminnelse

Annelundsvillan, Borås, nu på tisdag

• 29 november 2022 (tisdag) kl. 18.30, mingel och fika från kl. 18.
Krigets lagar – fungerar de idag?
Föreläsning av Gregor Noll.
Plats: Annelundsvillan, Borås
Gratis entré och fika.
Arrangör: Älvsborgs Försvarsutbildningsförbund
Medarrangörer: Glokala Sjuhärad, Borås FN-förening, Demokrati utan gränser och Studiefrämjandet.
Kan Putin dömas för krigsbrott, för folkmord, för brott mot mänskligheten? Hans generaler och underlydande befäl likaså? Och hur blir det med regim och ansvariga militärer i Syrien och på andra håll där olagliga grymheter begås?
• Föreningen Glokala Sjuhärad har tagit initiativ till att bjuda in professor Gregor Noll från juridiska institutionen vid Göteborgs universitet att föreläsa om ämnet. Föreläsningen kommer att äga rum i Annelundsvillan i Borås tisdagen den 29 november kl. 18.30.
Gregor Noll meddelar att han vid framträdandet kan ge en överblick över hur krigets lagar utvecklats och tillämpats. Dessutom vill han tala om möjligheten – liksom svårigheten – att lagföra de individer som gjort sig skyldiga till krigsbrott. Han tar också gärna upp dagens och framtidens militära användning av artificiell intelligens (AI) jämte svårigheten att reglera skuldfrågor – en kapplöpning med den tekniska utvecklingen.
Välkomna!

Print Friendly, PDF & Email